Deze loop was op 24-09-2017.

Wat een heerlijke dag om te rennen. De zon net een beetje te sterk schijnend daardoor voelde 19 graden veel warmer aan, ook was er weinig wind.

Wat aantal lopers betreft (minder dan 200) een kleine loop maar wel heel gezellig. Het was verzamelen bij de finish en dan met met de rondvaart boot naar de overkant van de Loosdrechtse plassen gebracht om daar te starten.

Ook naar deze loop gezamenlijk met loopmaatje Ernst-Jan Haselhoff heen gefietst. Altijd weer gezellig en dan kom je ook nogeens veel andere GAC lopers tegen waaronder de twee toppers (Mirjam en Ton) ook van GAC. Voor hun was dit loopje een training met als doel op tempo 04:30 te starten en dan iedere 1km 5 seconden sneller.

Natuurlijk ging ik weer te snel van start maar deze keer kon ik het hogere tempo langer volhouden tot op zo’n 5km en ging ik door met mijn tempo van 04:15/km.
Op km 7,5 ging mijn ademhaling even helemaal verkeerd, deze zat te hoog in de borst waardoor ik het tempo even terug moest brengen ik liep op dat moment op de 3e plaats. Natuurlijk werd ik ingehaald op dat moment door Mirjam en Ton en door drie andere lopers waarvan eentje mij gebruikte als haas. Wel heel tof was dat hij ook vaart minderde tijdens mijn ademhalings herstel zodat ik even mee kon lopen. Maar zoals het ook hoord ging hij toch ook weer verder na een paar honderd meter. op km 8,5 zat ik weer op 4:15 en kon ik ook weer gaan versnellen om hard te finishen waarbij ik nog 1 plaatsje kon terugpakken.

Heel gaaf is dat deze loop ook weer een PR op de 10 km heeft opgeleverd met een tijd van 41:04. De afstand zal niet een volledige 10km geweest zijn want iedereen had via de GPS een afstand van 9,9km. Maar ook met die 100m erbij zou de tijd een PR zijn. Ik geloof ook best dat wanneer je de route netjes over het fietspad gaat lopen dat deze heel dicht in de buurt van de 10km komt.

Kortom een geweldig dag waarbij Ernst de eerste plaats heeft met een tijd van 36:58.

De gelopen RACE op STRAVA.

2 gedachtes over “10km Dijk tot Dijkloop 2017 Loosdrecht

  1. Leuk verhaal maat! (overige stukken op je Blog trouwens ook).
    Tof dat het de laatste tijd zo lekker gaat. Ik ben nu al benieuwd naar de Singelloop in Utrecht komende week op 1 oktober. Tot dinsdag bij de GAC training.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s