Halve Marathon Utrecht #USM

Zo , de halve marathon in Utrecht op zondag 19 maart 2017 zit er weer op. We hadden met de GAC marathongroep bij sporthal Olympus afgesproken. Helaas was het niet de volledige groep om diverse redenen. De stemming is goed ondere de lopers, de een wat meer gespannen dan de ander. De plannen liepen uiteen van ik loop mee en zie wel wat er in zit tot aan een hele scherpe pr lopen.

Bij mij was het gevoel van een PR niet aanwezig, had niet de wedstrijd spanning …. behoorlijk zen dus.

De laatste strategie werd doorgenomen om de groep samen te stellen. Het strijdplan werd 4’25″/km. Een andere snelle groep van eigenlijk alleen maat Zuidwal loopmaatjes gingen op 4’15” weg. Gerrit en Arjan van GAC zelfs nog sneller. Van Dik (GAC) weet ik het eigenlijk niet.

Nog even Strava loopmaatje Shiva succes gewenst en lekker gaan aandraaien, korte versnellingen en lichtjes rek en strek. Vervolgens met de groep naar het startvak. Ik zou eigenlijk in vak F moeten gaan staan maar al mijn maatjes in vak E. Gelukkig konden ze mij in vak E naar binnen smokkelen. Na niet lang wachten kwam het vak in beweging richting de startlijn.

Op het moment dat wij de startlijn passeerde was het snelle groepje van 4.15 nog maar net te zien op naar schatting 300m afstand.

Matieu in ik liepen voorop, we gingen al vrij vlot te snel (4.17) voor ons groepje. Na een paar km zaten we al op een voorspong van 30 seconden t.o.v. de geplande tempo. Ik voelde mijn ademhaling ritme omlaag gaan en het tempo dat wij liepen voelde goed we liepen tussen de 4.17 en 4.23.

Het gevolg was natuurlijk dat de groep zich splitste, Matieu, Jean-Paul, Michel en ik gingen door. Helaas moest Matieu het tempo laten afzakken. In het parcours zat een keerlus van ik schat 200m heen en terug. Bij het begin van de keerlus kwam ik Joop Marcel en Dik tegen. Bij het einde van de keerlus kwam ik het groepje achter mij tegen. De keerlus lag net buiten Bunschoten.  In Bunschoten passeerde ik Marcel, die 4.15 koste hem de kop. Bunschoten uitgelopen passeerde ik Dik en daarna Joop. Het dat toen volgde was verreweg het zwaarst door het valsplat en een behoorlijke tegenwind. Ik moest Jean Paul laten gáán. Ik wilde mij niet stuklopen. Gelukkig waren de laatste 500m met wind in de rug zodat ik nog wat tijd kon goedmaken.

Gefinisht in 1:31:19 wat een lekkere PR is t.o.v. in 2016 met 1:32:28. JP had 1:30:55. Dus dat scheelde niet veel.
Wat mij veel moeite kostte was het weer goed op gang komen na iedere drankpost. Vlak voor de start heb ik een gel genomen had nog 2 gels tijdens het lopen maar niet gebruikt.

1e post heb ik water en energie drank genomen. 2e post alleen energie drank. Daarna verder niet meer.

😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s