Zondag training met de GAC Marathon groep

Wat een heerlijke dag. Wakker worden met de zon en een buitentemperatuur van 3 °C is zo lekker. De voorspelling is goed met helder weer en max 12°C.

En dan begint het met wat ga ik aantrekken. In ieder geval geen lange right want tijdens de zaterdag vaartspel is die behoorlijk nat geworden van het zweet. Het is uiteindelijk een halflange compressie broek geworden in combinatie met een dun shirt met lange mouwen.

Ontbijtje gemaakt wat bestaat uit 2 x koffie normale sterkte zonder melk en suiker. En een bakje magere kwark met honing en muesli.

Nog even een check op het mee te nemen rantsoen 1x gelletje 1x belt flesje isotone drank en een zakje met blokjes dadelbrood. En voor na het lopen 2x pakje volle chocomel en een isotone sportdrank.

Ben er helemaal klaar voor, heb er zin in voel me bovendien sterk en fit. We hebben inmiddels al aardig wat km’s er op zitten dus dat is niet zo vreemd.

Op het menu staat dat we een interval gaan doen van 3x 6km dat oplopend in tempo is van 5’10” naar 4’20” met een pauze van 3′ actief herstel tussen de interval. Het wordt de cirkelzaag genoemd.

We starten met alle aanwezige. Een paar op de fiets ivm een blessure. Na het gezamenlijk inlopen en warming up splitst de hele groep in twee ivm het loopniveau. We lopen wel allemaal dezelfde route.

Ik start in mijn groep meestal achterin maar halverwege de interval ben ik voorin terug te vinden. Voorin loopt echt lekkerder minder gejojo in de tempo en je hebt zicht. Gaande de interval gaat het tempo omhoog, iedere km 10 sec/km sneller. In het begin wordt er nog gekletst maar al snel is er alleen nog het geluid van het ademhalen en de schoenzolen die grip krijgen op de ondergrond. Het tempo start met 5’10″/km en gaat naar 4’20″/km

De lopers in de groep zijn aan elkaar gewaagd en is een leuke mix van Zuidwal en GAC atleten. Er is ook een dame (Tjarda) in de groep, ze is zo’n sterke en snelle loopster.

In totaal hebben we 24.8 km gelopen

2017-03-13 21_29_07-GAC Marathongroep, Interval CZ_3x_6km oplopend tempo 5'10_ -_ 4'20_ p=3' _ Hardl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s